SİVAS / MERKEZ - Karalı İlkokulu

Karalı İlkokulu

Karalı Köyü Merkez/Sivas
Vizyon
Öğrencilerimizi ve yöre halkımızı geleceğe hazırlamak, karşılaşacakları güçlükler karşısında yılmamayı, çözümsüzlüğün değil çözümün bir parçası olmayı hayat felsefesi haline getirmelerine yardımcı olmak, teknolojik imkanları başta öğrencilerimiz olmak üzere eğitim bölgesinde yaşayan tüm insanlara tanıtmak, bu konuda öncülük etmek, durağan değil kendini ve etrafını yenileyen, yenilerken kendi değerlerini de korumayı bilen bir nesil yetiştirmek.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkeleri doğrultusunda; öğrencilerimizi Atatürkçü ve bilimsel düşünce ışığında kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye olumlu katkılar yapan, ilgi ve yeteneklerini geliştirerek onları hayata ve üst öğrenime hazırlamak için varız. eğitim altyapımızı çağın en son teknolojisi ile tamamlayarak; eğitim kalitesini sürekli geliştiren, çevresinde bilim ve kültür merkezi olan, tüm ilköğretim okullarına örnek ve öncü bir okul haline gelmek.
Okulumuz sınavlara öğrenci yollamamaktadır.
Soba
Köyden her sabah il merkezine minibüs gitmektedir.
Köyümüz merkeze bağlıdır, yaklaşık olarak 45 km mesafededir.